Leven in Mumbai


Project “Leven in Mumbai (India)”

In september 2012 ben ik met Christine Winne, fysiotherapeute in IJzendijke (NL), naar Mumbai, India getrokken. We hebben daar de kans gekregen om zuster Jeanne Devos te ontmoeten. Zuster Jeanne strijdt voor een humaan leven voor de duizenden vrouwen en kinderen die worden ingezet als huispersoneel. De ngo ‘National Domestic Workers Movement’ pleit voor betere leef- en werkomstandigheden en verdedigt de mensenrechten van meer dan 500.000 mensen (meer info op www.jeannedevos.org).

We waren zo aangegrepen door de wilskracht en strijdvaardigheid van zuster Jeanne en haar team dat we ons ook wilden engageren. Ons bezoek aan Mumbai was zeer confronterend, wetend dat deze vorm van moderne slavernij zoveel mensen treft. Daarom hebben we een expositie op poten gezet. Ik heb geprobeerd het leven in en rond de sloppenwijken vast te leggen op beeld. Dit was echter geen evidentie gezien het grote wantrouwen naar buitenstaanders. De expositie is doorgegaan op vrijdagavond 22 februari en was een groot succes. Het hoogtepunt van de avond was een bezoek van zuster Jeanne.

Mumbai

Expositie

Hieronder vindt u enkele foto’s die te bezichtigen waren op de expositie van vrijdag 22 februari. U heeft de mogelijk om de foto’s te bestellen, en de opbrengst hiervan gaat rechtstreeks naar het project van zuster Jeanne Devos. Er zijn drie formaten beschikbaar: 15 x 20 cm (10€), 20 x 30 cm (20€) en 45 x 60 cm (40€). U kan uw bestelling doorgeven via onze contactpagina. Geef daarbij duidelijk uw naam, adres en formaat op. De fotonummers vindt u rechts onderaan de foto. De betalingswijze wordt u dan ook meegedeeld.